Eğri Kenar Bantlama ; bir çok mobilyacı tarafından kullanılan makinelerden edilen bantlama işlemidir. Bantlama ; iç bükeylere , dış bükeylere seri ve hızlı bir şekilde yapıştırılmaktadır. Bu şekilde ciddi bir zaman tasarrufu söz konusu olmaktadır. Mutfak mobilyaları , ahşap ev dekorları ve çeşitli ahşap mobilyalar için oldukça sık kullanılmaktadır. Eğri Kenar Bantlama hoş görüntü ve mobilya köşeleri yüzünden oluşabilecek hasarlarının önüne geçmek için kullanılmaktadır. Bu bantlama yöntemiyle tüm mobilyalar hem daha güvenli hem daha şık olmaktadır. Özellikle MDF ve Sunta gibi pütürlü zeminler için terih edilmesi önemlidir.

Türkiye’de çok sayıda Eğri Kenar Bantlama Makinası bulunmkatadır. Bunlar sırasıyla sanayi tipi makineler ve daha minimal tasarımlı manuel makinelerdir. Sanayi tipi makineler adından da anlaşılabileceği gibi büyük fabrikalarda seri üretim için kullanılmaktadır. Manuel makineler ise genellikle atölyelerde tane hesabı yapılmakadır. İkisi de profesyonel makinelerdir. Aralarındaki fark seri üretim için uygun olup olmamasından kaynaklanmaktadır.

Eğri Kenar Bantlama Nedir?

Özellikle Mobilyacıların oldukça sık olarak kullandığı Kenar Bantlama ile bir çok ahşap levha bantlanabilir. İç Bükey ya da Dış Bükey kesimlerde ahşap materyallerin kenarları açık kalmaktadır. Kenar Bantlama ve Eğri Kenarı Düzenleme ile ise bu açık olan yerler bantlanmaktadır. Görüntü açısından mobilyayı daha hoş bir hale getiren bu bantlama çeşidine eğri kenar bantlama denmektedir.

Kenar Bantlama ; ahşap ürünlerin yüzeyine , kenarlarına ya da dışına uygulanabilmektedir. Bu uygulama esnasında gözle görülür bir değişim görülmektedir. CNC Eğri Kenar Bantlama denildiğinde ise sonuçlar bambaşka olabilmektedir. CNC Kesim ; bilindiği gibi seri üretim için kullanılan en doğru metodlardan birisidir. CNC Kenar Bantlama ise son CNC makinelerinde yapılan bantlama işleminde denir. Farklı olarak CNC Router Makinaları kullanılmaz.

eğri kenar bantlama
eğri kenar bantlama

Eğri Kenar Bantlama Nerelerde Kullanılır?

Kenar Bantlama ; mobilya sektöründe oldukça sık kullanılmaktadır. Ahşap ürünlerinin üretim aşamasından sonra eğri kenar bantlama makinası mutlaka olması gereken ekipmanlar arasındandır. Sizler için kenar bantlamanın nerelerde kullanıldığını derledik. Fakat haricen bir çok sektör ve ürün içerisinde tercih edilebilmektedir. Otomotiv sektöründe dahi kullanılan bu bantlama yöntemi ile araç içi organizerler üretilmektedir. Organizer haricinde ; tavan , iç ahşap döşeme ve konsollar yapılabilmektedir. Hayatımızın her köşesinde ulaşabiliriz.

CNC Kenar Bantlama ise genellikle ahşap mobilya sanayisinde kullanılmaktadır. Seri üretim için kullanılan bu yöntem ile mobilyacılar ciddi bir zaman tasarrufu sağlamaktadır. Adet başı bantlama ortalama 1 ila 5 dakika arasında sürerken bu süre CNC’de 20 ürün için 1 ila 5 dakika arası sürmektedir. Hâl böyle iken sanayi tipi fabrikalar küçük atölye tipi makinelere gerek duymamaktadır. Oynar başlıklı eğri kenar bantlama makineleri sektöre kendini kabul ettirmişlerdir. Yine de tüm ihtiyaçlarınız için öncelikle ilgili operatörlerden bilgi almanızı tavsiye ederiz. Sizler için bantlama nerelerde kullanılır adlı tablomuza gözatabilirsiniz.

Kullanıldığı YerlerKullanım Amaçları
Ahşap Mobilya SektörüYatak , Başlık , Masa , Sehpa vb. mobilyalarda dış bükey bantlama yapılmaktadır.
Reklamcılık SektörüCNC Ahşap Kesim yapıldıktan sonra tabela , kutu harf vb. ürünlerde iç bükey/dış bükey olarak kullanılmaktadır.
Fuarcılık SektörüStantların imalatında müşteriyi sivri kenarlardan korumak amacıyla dış bükey olarak kullanılmaktadır.
Ofis MobilyarıGörselliğe önem verilen ofisler için üretilen mobilyalarda kullanılmaktadır.
Eğri Kenar Bantlama Nerelerde Kullanılır?

Eğri Kenar Bantlama Makinası Ne İşe Yarar?

Eğri Kenar Bantlama Makinası 2 el Fiyatları ve sıfır fiyatları sizlere oldukça yüksek gözükebilir. Burada kenar bantlamasını nasıl kullanacağınız önemlidir. Bantlama açısından ciddi bir zaman tasarrufu sağlayan bu makineler profesyonel bir şekilde bantlama imkanı sunmaktadır. İnsan gücünün yetersiz kaldığı ve seri üretimde standarta uyması amacıyla eğri kenar bantlama makinası kullanılmaktadır.

Eğri Kenar Bantlama Makinası Video

CNC Kesim ve Kenar Bantlama Arasındaki İlişki Nedir?

Bilindiği gibi CNC Router makineleri bir çok ürünü kesmektedir. CNC Ahşap Kesim , CNC Pleksi Kesim ve Strafor Kesim gibi örnekler vererek veribiliriz. Özellikle CNC Router tezgahlarından geçen Ahşaplar , MDF’ler ya da Suntalar köşelerinde çapak ve pürüz bırakabilmektedir. Son kullanıcı ile bulaşan bu ürünler kullanıcı için zararlı olabilir. Keskin bir ahşap kenar ; insan vücuduna zarar verebilmektedir. Bu sürede kenar bantlama devreye girmektedir. Bu kullanıcı dostu makina sayesinde son kullanıcı ciddi zararlar görmez.

Bir diğer bantlama özelliği ise şık bir görünüm kazandırmaktır. Kenaları çapaklı ve pürüzlü yüzeylere uygulandığı zaman adeta iç ve dış bükeydeki o kırpık görüntüyü atmasıdır. Hasarın ve görselliğin bir arada olduğu bu yöntem son dönemlerde çokca tercih edilmektedir. Mobilya sektörüyle uğraşan ve fason mobilya üretimi yapan tüm firmalar bu süreci yakından takip etmektedir.

CNC Bantlama Nedir? CNC Bantlamanın normal Kenar Bantlamasından Farkı Nedir?

Aslında iki konuda birbiriyle ilişkilidir. Kenar bantlama ile cnc bantlama arasında ciddi farklar yoktur. Birisi CNC tezgahlarında seri üretim için kullanılan otomasyon sisteminden gelir. Bu yönteme CNC Bantlama denmektedir. Diğeri ise herkesin bildiği elle/manuel olarak yapılan bantlama yöntemidir. Bunu sizin için bir tablo yöntemiyle anlatalım.

CNC BantlamaKenar Bantlama
CNC Kenar Bantlama bir otomasyon sistemi ile çalışır. Genellikle seri üretimde ihtiyaç duyulmaktadır. Yüksek potansiyelli işlerde bu yöntem kullanılmaktadır. Temel işlevi insan gücünü en aza indirerek zamandan tasarruf sağlar.Elle/Manuel şekilde yapılmaktadır. Bu süreç CNC Bantlama kadar hızlı sürmeyecektir. Genellikle adet olarak az olan materyaller için kullanılmaktadır. Geleneksel bir yöntemdir ve insan gücüne ihtiyaç duymaktadır
CNC Bantlama ile Kenar Bantlama Arasındaki Fark Nedir?

Eğri Kenar Bantlama Fiyatları Ne Kadar?

Eğri Kenar Bantlama Fiyatları için adet , metre ve çeşitli bilgiler istenmektedir. Türkiye’de genellikle metre ve bant maliyeti üzerinden hesaplanmaktadır. Metresi 30 TL olarak belirlenmiştir. Burada fiyatlandırmada bir fark göze çarpabilir. Fakat eğer bir seri üretim yapılacaksa Düz Kenar Bantlama yeterli gelmeyecektir. Seri üretim için mutlaka CNC Eğri Kenar Bantlama yapılmalıdır. CNC Bantlama için detaylı bilgiyi üstteki yazımızdan inceleyebilirsiniz.

CNC Bantlama da ise fiyatlandırma daha farklı olacaktır. Sadece metre ya da bant maaliyeti hesaplanmayacaktır. Bu metrik faktörlerin haricinde “kesim zamanı” da fiyatlandırmaya dahil olacaktır. Basit bir örnekle ; 100 metrelik bir kenar bantlama şu şekilde fiyatlandırabilmektedir.

  • Eğri Kenar Bantlama : 100 metre kenar bantlama için metresi 30TL’den 3000 TL yapmaktadır.
  • CNC Kenar Bantlama : 100 metre CNC Kenar Bantlama için ise metre , kesim süresi ve işçilik ile ; 6000TL’yi bulabilmektedir.

Özet Bilgiler

Özetle Eğri Kenar Bantlama ; genellikle mobilyacılık sektöründe kullanılmaktadır. Ev mobilyaları , ofis mobilyaları , mutfak gereçleri ve küçük ahşap ürünlere uygulanır. Seri üretim ya da adet bazlı kenar bantlama işlemi yapılmaktadır. Fiyatlandırma bakımından 2 yöntem ile belirlenir. Bunlar CNC Bantlama ve Eğri Kenar Bantlama yöntemleri ile belirlendir. Düz bantlamada metresi 30TL , CNC Bantlama ise metresi/dakikası 40 TL şeklinde değişmektedir. Özellikle CNC Kesim sonrası kullanılan bantlama ; görüntü ve kullanıcı hasarının önüne geçilmek için yapılır. Yatak , Sehpa , Mobilya vb. ürünlerde kullanılmaktadır. Aklınızdaki tüm soru ve cevaplar için bizlere ulaşım sağlayabilirsiniz.